Fonduri nerambursabile pentru un centru social, un incubator de afaceri si statiunea Sugas Bai in Covasna

fonduri europene, Sugas Bai

Fondurile nerambursabile alocate celor trei contracte de finantare sunt solicitate din bugetul Programului Operational Regional, alocat la nivelul Regiunii Centru, prin intermediul a trei domenii majore de interventie, respectiv 5.1, 3.2 si 4.1. Prin acesti bani sunt vizate modernizarea statiunii Sugas Bai, crearea unui nou centru social si a unui incubator de afaceri in judetul Covasna.

Primul proiecte se numeste “Crearea si modernizarea infrastructurii de agrement Sugas Bai, Municipiul Sfantu Gheorghe, jud. Covasna – utilitati publice private”. Modernizarea statiunii Sugas Bai va implica crearea a 7 servicii de agrement si sanatate din statiune. Acestea constau in realizarea unui teren de minigolf, a unui teren de tenis, un teren pentru sporturi extreme, un bazin de agrement, constructia unui baze de agrement de aproximativ 300 mp si a unei mofete.

Cel de-al doilea proiect este denumit “Centru multifunctional Neri Szent Fulop, in Municipiul Sfantu Gheorghe”. In cadrul acestuia, primaria va transforma o fosta centrala termica din municipiu intr-un centru social. Cei 1500 de beneficiari directi ai acestui proiect ce vor participa la atelierele de lucru, sau vor beneficia de serviciile suport de tip consiliere familiala sunt elevii care frecventeaza cursurile Scolii Neri Szent Fulop si familiile lor, comunitatea rroma din zona, precum si Directia de Asistenta Comunitara.

Ultimul contract se numeste “Amenajare incubator pentru afaceri in Municipiul Targu Secuiesc”. In cadrul incubatorului se vor crea urmatoarele facilitati pentru viitorii antreprenori: sali pentru desfasurarea activitatii, sala de conferinte, sala de sedinte, acces la utilitati, grupuri sanitare amenajate, dotarea cu echipamente IT necesare. Beneficiarul estimeaza ca un numar de 4 intreprinderi isi vor desfasura activitatea in aceasta locatie si vor fi create 14 noi locuri de munca.

Sursa: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.