Autoritatile iesene au lansat proiectul de modernizare a zonei Ciric

proiect, Ciric

Alte investitii vizeaza construirea de terenuri de minigolf, paintball, fotbal, handbal, debarcadere, pontoane, dar si un traseu de telescaun. Prezent la eveniment, stefan Chirila, managerul de proiect, a declarat ca vor fi create 11 locuri de munca directe permanente si 34 de locuri de munca sezoniere.

“Proiectul contribuie la cresterea gamei turistice si a numarului de turisti care vor ajunge in Iasi. Consideram ca va creste durata de sedere a celor care vin in Iasi cu aproximativ 20 la suta”, a explicat Chirila. Zona Ciric este situata la un kilometru de Iasi si leaga orasul de aeroport.

Baza de agrement Ciric are o suprafata de 241 de hectare de teren si 20 hectare luciu de apa. In prima etapa a proiectului, 12 milioane de euro vor fi folosite pentru modernizarea zonei pe o suprafata de 22 de hectare. Ulterior, municipalitatea va depune un nou proiect pe Planul Operational Sectorial de Mediu pentru ecologizarea a trei lacuri, iar in ultima etapa se va incerca atragerea de investitori privati pentru construirea de restaurante si hoteluri in zona.

Sursa: Portalul National de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.