Numarul de credite refinantate a fost dublat prin OUG 50

banci, OUG 50

Scopul urmarit prin introducerea in Ordonanta a dispozitiilor referitoare la eliminarea sau, dupa caz, reducerea comisionului de rambursare anticipata la toate creditele destinate consumatorilor – persoane fizice a fost cresterea corecta a concurentei intre banci, ca urmare a cresterii gradului de mobilitate a clientilor.

Intr-un studiu al Consiliului Concurentei intitulat “Mediul concurential romanesc – evolutii in sectoare esentiale” se arata ca unul dintre obiectivele OUG s-a concretizat in evolutia activitatii de refinantare la nivelul sistemului bancar din Romania. In urmatorul an dupa aparitia Ordonantei (iunie 2010 – mai 2011), au fost acordate aproximativ 160.000 de credite de refinantare, comparativ cu 85.500 de refinantari in perioada similara a anului precedent.

Volumul cumulat al creditelor de refinantare in lei in primul an de la aparitia OUG 50 a fost de 2.17 miliarde de lei, de doua ori mai mare decat cel din intervalul anterior. Suma reprezinta 6% din volumul creditelor in sold acordate gospodariilor populatiei.

Volumul creditelor refinantate in valuta, in perioada iunie 2010 – mai 2011, a fost de 338 milioane euro.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.