Audit european la Agentia Sapard

In perioada 12 – 21 octombrie, Agentia Sapard va primi vizita misiunii de audit a Comisiei Europene in vederea acreditarii a patru noi masuri de finantare. Misiunea de audit financiar presupune verificarea viabilitatii procedurilor de implementare propuse de Agentia Sapard, a structurii personalului implicat (numarul de angajati, calificarea acestora si insusirea procedurilor de lucru) si nu in ultimul rand a bazei logistice disponibile.

Echipa de audit isi va desfasura activitatea la sediul central al Agentiei, Biroul Regional de Implementare a Programului Sapard Iasi, precum si la Serviciul Tehnic Delegat din cadrul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Prahova.

In functie de rezultatele misiunii de audit, Comisia Europeana va emite decizia de conferire a managementului asistentei financiare pentru cele patru Masuri Sapard supuse acreditarii, pana la sfarsitul acestui an.

Cele patru noi masuri de finantare se refera la dotarea laboratoarelor sanitar-veterinare, fitosanitare si de control a calitatii alimentelor – Masura 1.2, sprijinirea constituirii grupurilor de producatori – Masura 3.2, agromediu – Masura 3.3 si silvicultura – Masura 3.5.

Avand in vedere interesul major cu care este asteptata acreditarea acestor Masuri si in special a Masurii 3.5 – Silvicultura, Agentia Sapard va pune la dispozitia celor interesati, pe suport magnetic si pe pagina web a institutiei, proiectele de ghiduri ale solicitantului pentru a putea fi consultate.

In momentul in care vor fi acreditate, informatii despre noile Masuri Sapard vor fi disponibile si pe www.finantare.ro

In acest fel va putea fi deja demarata pregatirea documentatiei tehnice pentru ca aceasta sa fie depusa imediat dupa acreditarea oficiala a Masurilor.

Sursa: , Monitorul de Iasi, 17 septembrie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.