Dezvoltarea IMM-urilor cu fonduri nerambursabile de la UE prin POR

IMM-uri, fonduri UE

Dezvoltarea durabila a structurilor de sprijinire a afacerilor de importanta regionala si locala” (Domeniul major de interventie 4.1 – Axa prioritara 4) ofera finantari nerambursabile atragerea investitiilor, revigorarea si dezvoltarea economiilor locale.

Printre activitatile eligibile in cadrul proiectului se numara construirea/ modernizarea/ extinderea de cladiri si anexe aferente, care vor fi utilizate de operatori economici, cu precadere IMM-uri, pentru activitati de productie sau prestare servicii; construirea sau extinderea infrastructurii rutiere/feroviare; crearea/ modernizarea utilitatilor de baza din interiorul structurii de sprijinire a afacerilor; dotarea cu echipamente a structurilor de sprijinire a afacerilor.

Bugetul orientativ este de 274,4 milioane de euro, iar valoarea totala a proiectului poate fi cuprinsa intre 1.700.000 si 85.000.000 lei. Cererile de finantare se primesc pana la epuizarea bugetului si se depun la sediul agentiei pentru dezvoltare regionala din regiunea unde va avea loc implementarea proiectului.

Termenul de depunere a cererilor de finantare a expirat pentru regiunile de dezvoltare Bucuresti-Ilfov, Centru, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest si Sud-Est.

Bani pentru turism

Daca aveti un IMM in domeniul turismului si/ sau activitati conexe, Axa Prioritara 5 din cadrul Regio are un buget de aproape 109 milioane de euro destinat dezvoltarii turismului local.

Se finanteaza valorificarea potentialului turistic montan, dezvoltarea turismului balnear, amenajarea obiectivelor turistice naturale cu potential turistic si crearea, reabilitarea si extinderea infrastructurii de agrement, inclusiv a utilitatilor aferente.

Valoarea totala a proiectului (cheltuieli eligibile si neeligibile aferente proiectului) trebuie sa fie cuprinsa intre 700.000 lei si 85.000.000 lei. In cazul proiectelor care se implementeaza in mediul rural valoarea minima totala a proiectului trebuie sa depaseasca 6.400.000 lei.

Cerere de proiecte este cu depunere continua pana la depasirea cu 50% a alocarii financiare pe fiecare regiune. Termenul de depunere a cererilor de finantare a expirat pentru regiunile de dezvoltare: Vest, Sud-Vest Oltenia, Centru, Nord-Vest, Sud Muntenia, Bucuresti-Ilfov.

Sursa: Esimplu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.