BEI va oferi expertiza pentru cresterea ratei de absorbtie a fondurilor structurale si de coeziune

Leonard Orban, BEI

Romania va semna, cel mai tarziu la inceputul anului viitor, un memorandum cu Banca Europeana de Investitii pentru acordarea de expertiza internationala, dupa ce Comisia Europeana isi va da acordul fata de solicitarea formulata in acest sens de autoritatile de la Bucuresti la inceputul lunii noiembrie.

Conform celor convenite cu prilejul intrevederii desfasurate la sediul Ministerului Afacerilor Europene, expertiza BEI va fi folosita in special pentru proiectele prioritare realizate din fonduri structurale si de coeziune.

Banca Europeana de Investitii este pregatita sa ofere Romaniei, cat mai curand posibil, expertiza in special in domeniile energiei, cu accent pe energia regenerabila, protectiei mediului si transporturilor.

“Apreciem disponibilitatea institutiilor financiare internationale de a sprijini Romania in accelerarea absorbtiei fondurilor europene si consideram ca experienta Bancii Europene de Investitii in relatia cu autoritatile publice din tara noastra reprezinta un real avantaj in asigurarea necesarului nostru de expertiza internationala”, a afirmat ministrul Leonard Orban.

Sursa: Ministerul Afacerilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.