Emil Boc: In 2012, Romania are sansa reala sa atraga bani europeni pentru ca 90% dintre proiecte sunt deja semnate si in implementare

Emil Boc, bani europeni

(…) Cum am putea noi sa credem ca veti putea sa atrageti intr-un an extrem de dificil mai multe fonduri europene fata de anii anteriori, in conditiile in care platile sunt blocate in acest moment?

Suma reala investita, recunoscuta de Uniunea Europeana este de, daca imi aduc bine aminte, 1,6%, ceea ce ati facut in acest an, ca restul s-au dus plati ale anilor anteriori.

Emil Boc: Romania acum are sansa sa atraga in mod real bani in 2012 pentru ca 90% dintre proiecte, aproximativ, sunt deja semnate si in implementare. Deci, noi am depasit faza de depunere de proiecte, de aprobare, de licitatie.

Acum, banii, in proportie de, repet, aproape 90%, sunt in faza in care culegem roadele, vin facturile. De aceea ne bazam, in buget, pe o atragere de minim sase miliarde de euro fonduri europene in 2012 care, intr-adevar ne vor ajuta sa suplinim cresterea economica, in contextul mentinerii unui climat destul de pesimist in Uniunea Europeana.

In jur de 2,5 pe agricultura, 3,5 pe fondurile de coeziune. Deci, spun asta pentru ca acum, 2012, 2013, 2014 vor fi anii in care, practic, nu mai stam sa ne pierdem timpul, asa cum s-a pierdut pana acum, in depunere, evaluare, licitatii si in faze de culegere. Uitati-va la autostrazi! Practic tot Coridorul IV este, in momentul de fata, in lucru, sunt 434 de kilometri de autostrada in lucru. (…)

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.