In judetul Bihor, 14 administratii locale nu au implementat nici un proiect din fonduri europene

fonduri europene, Bihor

“Vreau sa atrag atentia asupra acestui fapt, deoarece mi se pare anormal sa mai existe administratii locale care sa nu foloseasca fonduri europene. Dorim sa tragem un semnal si sa se axeze pe atragerea de fonduri europene, cunoscuta fiind situatia absorbtiei acestora de catre tara noastra”, a declarat prefectul.

La nivelul judetului Bihor, pana in acest moment, au fost depuse 417 proiecte, cu o valoare totala de 705,945 milioane de euro, din care au fost aprobate doar 177 de proiecte, in valoare de 296,298 milioane de euro.

Printre dificultatile invocate de primarii comunelor privind elaborarea unor proiecte cu finantare europeana se numara lipsa resurselor financiare pentru demararea si implementarea proiectului, lipsa fondurilor proprii pentru co-finantarea proiectului, aparitia unor contestatii la licitatiile organizate cauzeaza intarzieri si dificultatea primariilor de a contracta credite pe piata bancara.

Ca solutie la aceste dificultati, prefectul a recomandat primarilor sa solicite sprijin financiar de la Consiliul Judetean pentru a dispune de fonduri pentru plati pana la rambursarea banilor.

Sursa: Portalul national de Administratie Publica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.