3.500 de proiecte candidate la finantarea nerambursabila pentru instalarea tinerilor fermieri

tineri fermieri, evaluare

Sesiunea pentru depunerea cererilor de finantare aferente “Instalarii tinerilor fermieri” (Masura 112) s-a desfasurat in perioada 1 – 29 iulie a acestui an.

In urma analizarii tuturor proiectelor depuse, au fost evaluate ca fiind eligibile, 3.500 de proiecte ale tinerilor fermieri de pe intreg teritoriul Romsaniei. Valoarea nerambursabila a acestora este de 71,6 milioane de euro.

Sudul tarii detine monopol asupra numarului de proiecte eligibile depuse in cadrul acestei sesiuni. Astfel, pe primul loc se afla Regiunea 4 Sud – Vest, Craiova cu 844 de cereri de finantare, urmata de Regiunea 2 Sud – Est, Constanta cu 614 proiecte si de cele 521 de proiecte ale Regiunii 3 Sud, Tsargoviste.

Tinerii fermieri au solicitat sprijin financiar pentru dezvoltarea diverselor activitati. Cele mai accesate domenii de investitii au fost cele pentru apicultura si ferme vegetale dar si pentru cresterea animalelor, exploatatii horticole si modernizari ale fermelor.

Dupa publicarea pe pagina oficiala de internet a APDRP a rezultatelor evaluarii proiectelor depuse, potentialii beneficiarii vor fi notificati, in termen de 3 zile lucratoare, daca proiectul depus a fost declarat eligibil sau neeligibil.

In urma primirii notificarii, in termen de 5 zile lucratoare beneficiarii pot depune contestatii cu privire la rezultatele evaluarii proiectelor. Acestea se pot depune la Oficiul Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (OJPDRP) unde a fost depusa cererea de finantare.

Rapoartele de evaluare le puteti consulta AICI.

Momentan pentru cei interesati se desfasoara o noua sesiune de depunere proiecte in cadrul Masurii 112, pana pe 13 ianuarie 2012.

Sursa: Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.