MAE saluta decizia Comisiei Europene privind reluarea rambursarii de plati pentru POR

rambursare, plati

Totodata, ministerul isi exprima increderea ca, in cel mai scurt timp, vor fi intrunite conditiile pentru ca sa reinceapa procesul de transmitere a declaratiilor de cheltuieli pentru rambursare catre Comisia Europeana si pentru celelalte programe finantate din instrumente structurale.

“Reluarea platilor de la Comisia Europeana pana la sfarsitului anului 2011 pentru toate programele operationale a fost una dintre prioritatile pe care mi le-am asumat la preluarea acestui portofoliu, iar decizia de astazi a Comisiei reprezinta un pas important pentru realizarea acestui obiectiv”, a declarat ministrul afacerilor europene.

Alocarea pentru POR in intervalul 2007-2013 este de 3,726 miliarde de euro.

Pana la 30 noiembrie 2011, pentru acest program operational au fost depuse 7.924 de proiecte in valoare totala de 53,145 miliarde de lei. Numarul proiectelor aprobate a fost de 2.773, iar al celor semnate 2.340.

Rata de absorbtie calculata in functie de platile interne catre beneficiari a fost de 24,49% la 30 noiembrie 2011, iar rata de absorbtie calculata in functie de platile intermediare de la Comisia Europeana a fost de 7,37%.

Sursa: Ministerul Afacerilor Europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.