CE a adoptat noi programe antifrauda pentru a proteja interesele financiare ale Uniunii Europene

programe, antifrauda

Hercule III

Misiunea programului Hercule III este sa combata frauda, coruptia si orice alte activitati ilegale care aduc atingere intereselor financiare ale Uniunii. Acesta se axeaza in special pe cooperarea dintre Comisie, prin intermediul Oficiului European de Lupta Antifrauda (OLAF), autoritatile competente din statele membre, precum si alte institutii si organisme europene.

Programul urmareste sa asigure conditii echivalente de protectie in statele membre si in toate institutiile, organismele si agentiile Uniunii. Masurile prevazute in cadrul programului Hercule III includ: asistenta tehnica si operationala, in lupta impotriva activitatilor ilegale transfrontaliere, pentru autoritatile insarcinate cu aplicarea legii in statele membre, precum si activitati de formare profesionala.

Programul anterior Hercule a inregistrat rezultate importante, cum ar fi 70 de proiecte de asistenta tehnica care au finantat cumpararea de echipamente tehnice sofisticate pentru agentiile insarcinate cu aplicarea legii care lupta impotriva fraudei, precum si programe de formare in domeniul combaterii fraudei, de care au beneficiat mai mult de 5 300 de membri ai personalului insarcinat cu aplicarea legii.

Pericles 2020

Programul Pericles 2020 este un program de schimb, asistenta si formare in vederea consolidarii protectiei bancnotelor si a monedelor euro, atat la nivel european, cat si la nivel mondial.

Proiectele finantate in cadrul programului Pericles includ, printre altele, un seminar asupra strategiei Uniunii pentru protectia monedei euro in zona mediteraneana, un curs de formare privind falsificarea banilor in America Latina si o serie de schimburi de personal intre autoritati, atat in interiorul, cat si in afara UE.

Sursa: Comisia Europeana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.