Un nou proiect, finantat din fonduri Regio, a ajuns la final

REGIO, drum

Beneficiarul lucrarilor este Consiliul Judetean Arges, care a primit finantare Regio pentru proiectul “Modernizare DJ 734 Voinesti (DN73 – Leresti – Voina in vederea imbunatatirii si dezvoltarii infrastructurii de turism, km 0+000 – 19+840, L=19,840 Km“.

Valoarea totala a contractului a fost de 53.263.902,44 lei, din care:

– valoarea eligibila nerambursabila din FEDR: 36.499.403,87 lei;

– valoarea eligibila nerambursabila din bugetul national: 4.852.521,75 lei;

– cofinantarea eligibila a Beneficiarului: 843.917 lei.

Obiectivul general a proiectului l-a constituit imbunatatirea infrastructurii de acces destinata activitatii de turism de pe raza localitatilor Voinesti – Leresti pana la Cabana Voina, in vederea sprijinirii cresterii economice, prin crearea unui cadru favorabil atragerii investitiilor si crearea unor locuri de munca durabile.

Astfel, cu sprijin financiar nerambursabil Regio a fost reabilitata si modernizata infrastructura rutiera pe o lungime de 19,84 km, catre cabanele si obiectivele turistice din zona (unele declarate monumente ale naturii, ex. Muntii Iezer – Papusa, rezervatiile Albesti etc.).

Activitatile eligibile din proiect au inclus: modernizarea DJ 734, construirea/reabilitarea de podete, precum si lucrari de amenajari pentru protectia mediului.

Sursa: ADR Sud Muntenia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.