Se pot depune proiecte pentru axele 2 si 3 Regio

Au fost aprobate criteriile de eligibilitate si selectie ale proiectelor finantabile prin axele 2 si 3 Regio.

Comitetul de Monitorizare a Programului Operational Regional a aprobat criteriile de eligibilitate si selectie ale proiectelor finantabile prin axele 2 si 3 Regio, indicand domeniile majore de interventie unde pot fi depuse deja primele proiecte, respectiv reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane si imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta.

Pentru axa prioritara 2 a fost indicat ca domeniu major de interventie: reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane – inclusiv constructia/reabilitarea soselelor de centura.

Pentru axa prioritara 3 domeniul major de interventie unde pot fi depuse deja primele proiecte este imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta.

Programul Operational Regional (POR) va fi finantat in perioada 2007 – 2013 din bugetul de stat si bugetele locale, fiind cofinantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala. Contributia financiara a UE poate ajunge pana la 85% din alocarea financiara totala a Programului. In perioada 2007-2013, prin POR vor fi alocate fonduri de peste 4,56 miliarde euro.

Pentru domeniul de interventie aferent axei prioritare 2 au fost alocate fonduri in valoare de peste 876,7 milioane euro, din care peste 758,3 milioane euro din FEDR si mai mult de 118,3 milioane euro din surse publice (co-finantare).

In privinta axei 3 Regio, banii alocati pentru imbunatatirea dotarii cu echipamente a bazelor operationale pentru interventii in situatii de urgenta depasesc suma de 99,5 milioane euro, din care peste 84,5 milioane euro din FEDR, restul reprezentand co-finantarea nationala, din care mai mult de 12,9 milioane euro din bugetul de stat si 1,99 euro din bugetele locale.

Sursa: HotNews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.