S-a semnat contractul de finantare pentru proiectul “Internet in scoala ta”

Internet, scoala

Valoarea totala eligibila a proiectului este 135.404.735,60 lei si va fi implementat in 12 luni de la data semnarii contractului de finantare.

Obiectivul general al proiectului consta in facilitarea accesului public a institutiilor de invatamant in zonele de esec ale pietei – zone rurale si mici urbane dezavantajate din punct de vedere al accesului la mijloacele moderne de comunicatii – prin cresterea utilizarii TIC, sustinerea conectarii la broadband, precum si prin consolidarea infrastructurii TIC.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

1. Conectarea a 2446 scoli din mediul rural si mic urban la Internet prin conexiune broadband;
2. Cresterea utilizarii TIC si facilitarea accesului la Internet pentru aproximativ 650.000 elevi si aproximativ 48.000 profesori din mediul rural si mic urban;
3. Cresterea utilizarii TIC si facilitarea accesului la resursele educationale in Inspectoratele scolare Judetene;
4. Reducerea decalajului educational dintre mediile urban – rural in domeniul utilizarii TIC si al accesului conexiunilor Internet;
5. Asigurarea suportului tehnic pentru toate unitatile scolare implicate in proiect.

Acest obiectiv va fi atins prin implementarea unui sistem de monitorizare, management al retelei si suport Call-center si instruirea de persoane pentru asigurarea suportului tehnic ce vor asigura mentenanta, durabilitatea si sustenabilitatea operationala a proiectului si de persoane cu atributii de administrare regionala a retelei.

Sursa: Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.