Fonduri nerambursabile de la stat pentru IMM-uri

Firmele mici si mijlocii pot depune, incepand de marti 14 august 2007, online, dosarele pentru finantarea programelor de investitii, modernizare sau retehnologizare.

Bugetul pentru acest program pe care Ministerul pentru IMM-uri il are disponibil in acest an este de 40 de milioane de lei. Perioada de inregistrare a formularelor de preselectie va fi de 5 zile lucratoare. Formularul de preselectie care trebuie completat de solicitanti este disponibil pe pagina de internet a ministerului incepand cu 14 august, ora 9.00, si pana la ora 15:30 a ultimei zile de inregistrare.

Ajutorul financiar nerambursabil va fi acordat prin intermediul programului privind sustinerea investitiilor realizate de firmele nou-infiintate, precum si de IMM-urile din sectoare economice prioritare.

Firmele mici si mijlocii declarate eligibile, dupa analizarea dosarelor vor beneficia de finantari care nu vor depasi echivalentul in lei a 10.000 euro, pentru cele nou-infiintate si microintreprinderi, si echivalentul in lei a 50.000 euro, in cazul firmelor mici si mijlocii.

Finantarea va acoperi pana la 60% din valoarea proiectului de investitii. Beneficiarii eligibili vor primi de la banci un credit de finantare, reprezentand minimum 25% din valoarea proiectului de investitii, credit acordat in conditiile de piata si care nu este garantat de stat. Contributia proprie a intreprinzatorului trebuie sa fie de minim 15% din valoarea proiectului de investitii, in numerar.

Finantarea poate acoperi doar achizitii de masini, utilaje, echipamente, mijloace de transport de marfuri care sunt noi (nu second-hand).

Sursa: Gandul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.