59 milioane euro pentru infrastructura din trei judete

Infrastructura rutiera si feroviara din judetele Giurgiu, Vrancea si Bacau afectata de inundatiile din vara va fi reconstruita printr-un proiect ISPA in valoare totala de 59 milioane de euro, se arata intr-un comunicat al Ministerului Finantelor Publice (MFP).

Potrivit comunicatului, documentatia se afla in analiza Comisiei Europene, pentru a fi aprobata si semnata pana la sfarsitul anului. “Pentru refacerea infrastructurii de transport rutier si feroviar in judetele afectate de inundatiile din aceasta vara, si anume Vrancea, Bacau si Giurgiu, Comisia Europeana va analiza proiectele transmise de Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, si va aloca un buget total de 59 milioane euro, din care 49 milioane reprezinta asistenta ISPA, restul de 10 milioane urmand sa fie acoperit de la bugetul de stat”, a declarat Istvan Jakab, secretar de stat in cadrul MFP, reporterilor de le Curierul National.

Proiectul ISPA are ca obiectiv principal reconstructia terasamentelor si a canalelor de scurgere, a sistemelor de furnizare a energiei, sistemului de semnalizare si comunicare si a structurilor de rigole, precum si constructia de noi poduri si viaducte si rectificarea curbelor. Pentru sectorul rutier, lucrarile de reconstructie vizeaza drumurile nationale 2L (in zonele Racosa, Soveja, Hotar si Lepsa, precum si a podului din Racosa) si 2M (in zona localitatilor Focsani, Odobesti, Andreiasu, Nereju).

De asemenea, lucrarile au in vedere sectiunile Ghimes – Agas si Agas – Comanesti a Drumului National 12A si sectiunea Targu Ocna – Slanic Moldova a Drumului National 12 B. In sectorul feroviar se vor desfasura atat lucrari de reconstructie a sectiunii Focsani – Putna Seaca de pe calea ferata Ploiesti – Vicsani, (incluzand constructia unui pod, lucrari de sub si suprastructura), cat si a podului de pe calea ferata Bucuresti Progresul – Giurgiu.

Sursa: , Curierul National online, 13 octombrie 2005

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.