Inovatia in cadrul intreprinderilor mici si mijlocii din Romania: congres Romcom

Organizatia de micro-finantare ROMCOM a organizat la Oradea in data de 15 octombrie un congres al oamenilor de afaceri cu tema “Inovatia in cadrul intreprinderilor mici si mijlocii din Romania”.

Printre factorii cheie care stau la baza succesului intreprinderilor din Uniunea Europeana se numara capacitatea de inovare. Doar intreprinderile inovatoare se vor mentine in concurenta fascinanta, dar si dura a Uniunii Europene. Ce sanse au intreprinderile romanesti sa dezvolte produse si servicii inovatoare care sa concureze cu succes pe piata europeana? Cum ii stimulam pe angajati sa gandeasca inovator? Ce impact are procesul de inovare asupra imaginii companiei la exterior? Care este locul inovatiei in procesul de finantare al intreprinderii?

Invitatii speciali la Congresul ROMCOM care au oferit raspunsuri la aceste intrebari, atat in cadrul sesiunilor plenare, cat si in atelierele de lucru, au fost:

  • Dr. Pavel Kraus: consultant elvetian in domeniul managementului inovarii; 13 ani de experienta ca senior manager la Roche, lider mondial in productia de farmaceutice si produse de diagnostic; presedintele Swiss Knowledge Management Forum.
  • Mario Bruhlmann: consultant elvetian in domeniul managementului si marketingului; experienta ca manager in cadrul unor companii multinationale; experienta de 15 ani in instruirea intreprinzatorilor din Romania.
  • Dr. Sebastian Vaduva: consultant romano-american; experienta in dezvoltarea unor afaceri in domeniul bunurilor de larg consum si serviciilor financiare in Statele Unite; decan al Facultatii de Management din cadrul Universitatii Emanuel din Oradea.
  • Magnoliu Stan: consultant roman, director al unei companii de training din Romania; experienta ca manager in cadrul unor companii din domeniul serviciilor financiare si al produselor farmaceutice.
  • Daniel Alb: consultant roman, director al unei companii de comunicare din Romania; experienta acumulata in cadrul departamentelor de creatie ale unor agentii de publicitate.
  • Vlad Mihut: consultant roman, specializat in accesul la surse de finantare pentru IMM; experienta ca manager in cadrul unei companii de servicii financiare si investment banking.

Congresul ROMCOM s-a desfasurat vineri, 15 Octombrie, in incinta Campusului Universitatii Emanuel din Oradea, intre orele 9:00 si 16:00, cu o pauza de pranz. La congres au participat aproximativ 250 oameni de afaceri, inclusiv o delegatie de 20 de oameni de afaceri din Elvetia.

ROMCOM este o organizatie de micro-finantare romano-elvetiana, cu 15 ani de experienta in sprijinirea intreprinderilor mici si mijlocii din Romania prin servicii de finantare, training si consultanta. incepand cu 1992, ROMCOM a acordat finantari in valoare de peste 8 milioane CHF (franci elvetieni) si a instruit peste 1.000 de oameni de afaceri romani.

Sursa: , Fundatia Romcom, 17 octombrie 2005

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.