Ramona Manescu se pronunta impotriva separarii Fondului Social European de fondurile structurale

Ramona Manescu, fonduri europene, locuri de munca, politica, coeziune

“Rezolutia privind Fondul Social European subliniaza rolul acestuia in atingerea obiectivelor strategiei UE 2020, strategie care, fara instrumentele politicii regionale, nu are nici o sansa sa fie implementata cu succes la nivel national, regional si local. Prin urmare, atat timp cat politica regionala si politica sociala sunt politici interconectate care functioneaza impreuna, cu succes, nu cred ca ar trebui, sub nicio forma, sa acceptam separarea Fondului Social European de Fondurile Structurale. O astfel de decizie ar deschide usa catre sectorializarea fondurilor creand astfel un precedent de nedorit in acest sens.”

Ramona Manescu a evidentiat, in discursul sau, rolul important al politicii regionale in cresterea economica, subliniind faptul ca pentru a obtine coeziune sociala, economica si teritoriala este nevoie de o politica regionala comunitara puternica si bine finantata.

“Politica regionala nu este o politica de caritate ci una comunitara destinata tuturor regiunilor europene care sa aduca crestere economica, inovare si competitivitate, la indemana tuturor statelor membre. Daca dorim solutii adecvate nevoilor si realitatilor cu care ne vom confrunta in viitoarea perioada de programare trebuie sa mentinem acelasi cadru si, ma refer aici, atat la principiile de baza cat si la sumele alocate. Trebuie sa respingem orice incercare de re-nationalizare.”

Parlamentul European a gazduit, astazi, in cadrul mini plenarei de la Bruxelles, o dezbatere pe marginea viitorului politicii regionale si de coeziune dupa 2013 la care a participat Comisarul pentru politica regionala Johannes Hahn si Comisarul pentru ocuparea fortei de munca, afaceri sociale si incluziune, Laszlo Andor.

Sursa: Delegatia PNL in Parlamentul European

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.