Ciolos: E important sa se urmareasca impactul investitiilor finantate prin PNDR in economia reala

Dacian Ciolos, PNDR

Temele abordate in cadrul acestei intalniri au vizat situatia actuala a absorbtiei fondurilor europene, precum si pozitia Romaniei fata de propunerile CE in ceea ce priveste noua Politica Agricola Comuna 2014 – 2020.

“Este important ca absorbtia fondurilor europene pe agricultura sa fie privita atat din punct de vedere cantitativ, din punctul de vedere al sumelor care trebuie absorbite ca sa nu existe riscul dezangajarii de fonduri. Asa cum stau lucrurile, in momentul de fata, inca nu exista risc de dezangajare de fonduri pe dezvoltare rurala (…), insa e important sa se urmareasca absorbtia pe fondurile pe dezvoltare rurala si din punct de vedere calitativ, adica ce impact au investitiile care sunt finantate prin PNDR in economia reala din zonele in care aceste investitii sunt facute”, a declarat Dacian Ciolos, comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala.

De asemenea, comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala a mentionat ca un alt punct pe agenda vizitei pe care o efectueaza in Romania in aceste zile il constituie programul de aducere a Internetului de banda larga – broadband – in mediul rural si a precizat ca pe marginea acestui subiect va avea o discutie mai amanuntita cu ministrul comunicatiilor si societatii informationale, Razvan Mustea.

La randul sau, Stelian Fuia, ministrul agriculturii si dezvoltarii rurale a subliniat importanta instalarii tinerilor in mediul rural: “Am mai discutat si cateva proiecte punctuale, proiectele pentru subzistenta si proiectele pentru tineri. Instalarea tinerilor este foarte importanta in viata economica, asa cum vorbeam si despre broadband, infrastructura in mediul rural nu inseamna numai drumuri si canalizare, insemna si accesul la internet pentru a duce la dezvoltarea vietii economice in mediul rural. si in acest context vreau sa anunt ca voi angaja in cabinetul meu, prin concurs, trei tineri absolventi de facultate, iar dupa aceea, dupa sase luni, pe cel mai performant il voi propune domnului comisar sa vina in schimb de experienta la Bruxelles”.

Sursa: Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.