Fuia: Vom incerca sa finantam proiectele declarate eligibile in 2011 pe Masura 141 care au ramas fara finantare

finantare, Masura 141

In dialogul pe care Stelian Fuia l-a avut cu legumicultorii, acesta a tinut sa sublinieze ca se afla in zona pentru a afla care sunt pagubele produse in Matca in vederea identificarii de solutii pentru sprijinul celor afectati. La finalul intalnirii, ministrul agriculturii a anuntat ca dupa primirea evaluarilor, in zece zile va prezenta solutii concrete.

Printre variantele pe care le are in calcul se numara analiza reluarii ajutorului de minimis in functie de disponibilitatile bugetului national.

De asemenea, ministrul a precizat ca “vom incerca sa finantam, din alocarea Masurii 141 aferenta sesiunii programate pentru luna iunie 2012, proiectele declarate eligibile in 2011, pe aceasta masura si care au ramas fara finantare. Deocamdata suntem in discutii cu Comisia Europeana si nu pot oferi o garantie ca se va si intampla”.

Totodata, ministrul a mai amintit si faptul ca fermierii trebuie sa aiba in vedere asocierea pentru a crea centre in care sa se colecteze legumele din acest bazin legumicol important. Totodata, ministrul Fuia i-a rugat pe fermierii prezenti la aceasta intalnire sa isi desemneze un reprezentant din randul lor care sa aplice pentru un post de consilier pe probleme de legumicultura in cabinetul sau din MADR.

Sursa: Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.