Legea societatilor comerciale va fi modificata

Actuala lege a societatilor comerciale din Romania s-a adoptat acum 15 ani, cand statul cauta sa se debaraseze rapid de povara societatilor de stat. A fost o lege potrivita pentru acea vreme, dar in prezent, economia e dominata de intreprinderi private, iar actuala lege a societatilor comerciale trebuie adaptata la cerintele realitatii actuale, este de parere vicepremierul Gheorghe Copos: “Vom moderniza legislatia prin adoptarea celor mai bune practici internationale de guvernare corporativa – cerinta obligatorie pentru Romania.

Actiunea vizeaza in acelasi timp si legislatia privind piata de capital si tranzactiile de valori mobiliare. Promitem sa modernizam legislatia privind societatile comerciale, in principal, prin modificarea prevederilor Legii 31/1990″, a declarat vicepremierul Gheorghe Copos, reporterilor de la cotidianul Curierul National, la consultarile cu reprezentantii Ministerului Justitiei si cei ai Bancii Mondiale.

Principala problema e armonizarea legislatiei societatilor comerciale prin aplicarea principiilor guvernarii corporative.

Aceasta pentru a mari gradul de responsabilitate al managerilor si pentru a proteja investitorii si actionarii. Guvernarea corporativa a devenit prioritara deoarece afacerile bazate pe practici eficiente de guvernare corporativa dau rezultate mai bune si sunt mai bine evaluate. O buna guvernare corporativa e o conditie capitala pentru integritatea si credibilitatea institutiilor financiare, a burselor, a corporatiilor, a pietelor de capital pe ansamblu.

Sursa: , Cotidianul Curierul National online, 31 octombrie 2005

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.