Investitii cu bani de la UE in centre SPA iesene

piscine, POR

Proiectul pe larg SPASIA, Centru de Agrement si SPA, va fi localizat in perimetrul Palas, pe terenul privat aflat in proprietatea Valgos SRL, societate care a accesat fonduri totale de 10 milioane de euro nerambursabile, pentru un proiect ce depaseste valoarea totala de 20 de milioane de euro.

La SPASIA va exista astfel o zona pentru practicarea sporturilor care va include trei terenuri de squash, sali de aerobic, fitness, o zona SPA cu sauna, hidromasaj, centru de infrumuset are, solar, baie turceasca si dusuri tropicale. De asemenea, o zona de agrement dedicata copiilor va include o piscina si o camera de joaca. In plus, attractive vor fi si cele opt piscine din Aquapark, dintre care patru vor fi de dimensiuni relativ mari.

Functionalitatile centrului de agrement si SPAvor fi completate de o zona de tip Club Area, cu biliard, tennis de masa si fotbal mecanic. SPASIA se va desfasura pe sase niveluri, dintre care trei in subteran, pe o suprafata totala de aproximativ 5.100 de metri patrati.

“Fondurile au fost accesate prin Programul Operational Regional (POR) pe Axa prioritara 5 pentru Dezvoltarea durabila si promovarea turismului. Obiectivul principal este de a diversifica serviciile turistice la nivelul regiunii de nord-est si considera m ca este un proiect unicat in Moldova. Cand spunem acest lucru, ne bazam pe faptul ca vor fi finisaje, dotari si functiuni de ultim moment si vom pune la dispozitie un diversificat mix de functiuni in care se vor regasi atit adultii, cit si copiii. Totodata, localizarea SPASIA este intr-o zona cu alte functiuni, la fel de tentante. Astfel, ne asteptam ca in Iasi sa creasca numarul de turisti cu peste 15% in primii 5 ani”, au declarat reprezentantii firmei Valgos.

Se intinde pe 2 hectare

Un alt proiect care va deveni functional cel mai probabil tot la inceputul anului viitor este Centrul de agrement Royal amplasat in zona Copou, pe Aleea Mihail Sadoveanu, pe o suprafata totala de aproape 2 hectare. Turistii care vor calca pragul centrului se vor putea bucura de aqua-park, cu piscine interioare si exterioare, servicii de relaxare, cu masaj, hidromasaj, impachetari, bai de plante, sauna uscata, cabine cromo-aromo-terapii si baie turceasca, precum si servicii pentru intretinere corporala: aerobic, spinning, fitness.

Iubitorii de sport vor putea de asemenea sa joace squash si sa incerce peretele de alpinism, in interior sau sa joace fotbal, handball, baschet, tenis de cimp, badmington pe terenul multifunctional pozitionat in aer liber. In zona centrului de agrement va fi de asemenea amenajat un patinoar. Nici copiii nu sint neglijati fiind construite si spatii special destinate lor, precum si o expozitie de pesti si reptile.

“Proiectul Centrul de Agrement “Royal” are avantajul de a fi situat in zona colinara a orasului Iasi, intr-un cadru natural deosebit. Centrul va reprezenta unul dintre motoarele dezvoltarii turismului in Regiunea de Dezvoltare Nord-Est prin diversificarea paletei de servicii turistice existente, oferite atit la nivel local, cat si la nivel regional. Pe langa functionalitatile de agrement, centrul va crea si 50 de noi locuri de munca. Lucrarile propriu-zise vor fi reincepute aceasta luna”, a declarat Sorin Cotofrei, directorul general al SC Gemada Serv SRL, societatea beneficiara a finantari europene.

Valoarea totala a proiectului din Copou este de aproape 77 de milioane de lei, dintre care aproximativ 42,5 de milioane de lei reprezinta finantarea nerambursabila prin POR, axa prioritara 5, DMI 5.2 – Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterii calitatii serviciilor turistice.

Sursa: Ziarul de Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.