Targu Mures va beneficia de finantare pentru reabilitarea unui sit poluat istoric

Targu Mures, contracte

Proiectul “Reabilitarea sitului poluat istoric – Iaz Batal 30 ha – Targu Mures” este finantat prin Programul Operational Sectorial Mediu si are o valoare totala de 25.212.066 Euro, fara TVA, din care 20.158.559 Euro finantare nerambursabila din Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Proiectul vizeaza reabilitarea sitului contaminat, pentru conformare cu standardele de remediere acceptate. Obiectivul principal al actiunilor de remediere este acela de a reduce mobilitatea contaminantilor existenti pentru a proteja situl in vederea utilizarii acestuia ca spatiu verde deschis publicului, pentru amenajarea acestuia ca spatiu recreativ destinat populatiei si pentru reducerea oricarui impact asupra mediului local datorat activitatilor istorice intreprinse pe sit.

De asemenea, 9 localitati din judetul Mures vor beneficia de finantare de la Administratia Fondului perntru Mediu pentru realizarea de sisteme de alimentare cu apa, canalizare si statii de epurare.

Astfel, vor fi semnate contracte de finantare pentru realizarea acestor proiecte in urmatoarele localitati: Ganesti, Glodeni, Sinpaul, Vargata, Gheorghe Doja, Suplac, Beica de Jos, Gornesti, Fantanele. Valoarea celor 9 contracte de finantare este de 43.943.548,69 lei.

Sursa: Ministrul Mediului si Padurilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.