Finantare pentru Liceul Sadoveanu din Pascani

Anul acesta, Liceul Teoretic Mihail Sadoveanu din Pascani a obtinut doua finantari, in valoare totala de 790 milioane lei (79 mii RON), pentru fondul de carte si dotari in laboratoare.

O prima finantare, de 90 milioane lei (9 mii RON), a fost obtinuta de la Guvern de catre inspectorul scolar general, Camelia Gavrila, si este destinata imbunatatirii fondului de carte de la biblioteca liceului. Aceasta finantare era necesara, deoarece cartile existente in biblioteca reprezinta in prezent doar o mica parte din necesarul de documentatie al elevilor.

In plus, in afara de fondul de carte reinnoit, elevii se vor putea bucura in viitor si de laboratoarele de fizica, chimie si biologie, care vor fi mai bine dotate. Pentru aceste dotari, Liceul Sadoveanu beneficiaza de o finantare de 700 milioane lei (70 mii RON), care a fost obtinuta de la Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEC) tot prin intermediul Inspectoratului scolar Judetean Iasi.

In continuare, se incearca si intrarea intr-un program pentru reparatii capitale in cladirea liceului, care este veche de 55 de ani. De altfel, este asteptata si aprobarea proiectului depus la Guvern pentru extinderea internatului si renovarea cantinei si a corpului B al cladirii.

Sursa: Ziua de Iasi online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.