Proiecte europene pentru modernizarea statiunii Poiana Brasov

finantare, Brasov

Totodata, ministrul Cristian Petrescu a verificat lucrarile la trambulina si pistele din Rasnov, in care se vor desfasura o parte dintre probele sportive ale Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) din 2013.

Proiectul “Amenajare zona turistica Poiana Brasov – amenajare spatii agrement si divertisment” are o durata de implementare de 24 de luni si o valoare totala de 44.485.829,65 de lei, din care finantarea nerambursabila este de 17.149.670,75 de lei.

Proiectul vizeaza imbunatatirea si diversificarea serviciilor turistice de agrement din Municipiul Brasov, prin crearea unui complex destinat activitatilor de agrement si divertisment in statiunea turistica Poiana Brasov, crearea de noi locuri de munca pentru deservirea complexului pentru activitati de agrement si divertisment creat in statiunea turistica Poiana Brasov si valorificarea resurselor naturale din statiune, in scopul cresterii atractivitatii pentru turismul practicat in zona Brasov.

Proiectul integrat de reactualizare si modernizare urbana – Centrul istoric Rasnov” are o durata de implementare de 24 de luni si o valoare totala de 18.249.765,15 de lei, din care 14.360.808,72 lei reprezinta finantare nerambursabila.

Proiectul are ca scop amenajarea Pietei Unirii ca zona pietonala, construirea unui pasaj subteran sub actuala piata, construirea unei parcari subterane (pe 2 niveluri, cu o capacitate de 100 de locuri), amenajarea unui spatiu destinat organizarii de evenimente publice, amenajarea spatiilor verzi, precum si refacerea iluminatului public.

De asemenea, ministrul Cristian Petrescu a verificat stadiul lucrarilor investitiilor pentru dezvoltarea facilitatilor sportive din Rasnov, localitate care va gazdui o serie de probe sportive in cadrul FOTE 2013.

Investitia MDRT de la Rasnov, in valoare de aproximativ 50 de milioane de lei, consta intr-o trambulina K 90 de sarituri cu schiurile (singura din Romania), o partie de biatlon si o partie de schi fond la standarde olimpice, toate fiind practicabile atat pe timp de iarna, cat si in celelalte sezoane.

Sursa: Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.