Cum pot obtine taranii finantare prin programul „Fermierul”

Programul „Fermierul”, lansat de ministrul Agriculturii Gheorghe Flutur la tirgul Indagra, incepe sa intre timid in atentia celor interesati. Programul le ofera posibilitatea intreprinzatorilor agricoli de a accesa fondurile necesare infiintarii sau perfectionarii gospodariilor si fermelor. Ministerul a pus la bataie 300 de miliarde de lei vechi pentru anul in curs, alte 7.000 de miliarde de lei vechi fiind anuntati a alimenta programul anul viitor.

Banii vor ajunge la banci care trebuie sa-i dea mai departe sub forma de credite pentru agricultori. Pentru a obtine finantare, primul pas pe care trebuie sa-l faca agricultorul este sa mearga la Directia Agricola unde va fi ajutat sa-si puna pe hirtie ideea de afacere. Urmatoarea oprire va fi la Oficiul Judetean de Consultanta Agricola (OJCA). Impreuna cu expertul institutiei se va intocmi dosarul cererii de finantare. Acelasi expert va insoti solicitantul la o banca pentru scrisoare de confort, adica garantia ferma de finantare din partea institutiei de credit. Inarmat cu aceste acte, intreprinzatorul va merge la sediul SAPARD pentru depunerea dosarului. Odata aprobat dosarul, pasul final va fi cel al contractului cu banca.

In cursa pentru acreditarea de finantare au ramas doua banci, BCR si CEC. Realizarea proiectului se va face sub directa indrumare a expertului OJCA. Ministrul Flutur spera ca, prin acest program, anul viitor sa fie infiintate sau moderinzate 570 de fabrici de procesare a laptelui si carnii, 6.000 de ferme de familii zootehnice sau vegetale si peste 300 de unitati de servicii neagricole.

Sursa: , Ziarul de Iasi online, 11 noiembrie 2005

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top