Comitetul de Monitorizare ISPA : a X-a reuniune

Cea de-a X-a reuniune a Comitetului de Monitorizare ISPA se va desfasura in perioada 14-15 decembrie a.c. la Bucuresti, sub presedintia domnului Istvan Jakab, secretar de stat in cadrul Ministerului Finantelor Publice, in calitate de Coordonator National ISPA.

Cu ocazia acestei reuniuni se va analiza stadiul implementarii celor 62 de proiecte ISPA aprobate pana in prezent de catre partea comunitara, atat pentru sectorul de mediu, cat si pentru sectorul transporturi, in valoare totala de 2.796.879.664,34 euro, din care finantare ISPA reprezinta 2.068.956.753,12 euro.

De asemenea, se va analiza capacitatea institutionala necesara punerii in aplicare a proiectelor ISPA, procesul de acreditare EDIS, si nu in ultimul rand cele legate de implementare (contractare, plati, management de contract).

La lucrarile reuniunii vor participa responsabilii cu Programul ISPA din cadrul Comisiei Europene si ai Delegatiei Comisiei Europene in Romania, reprezentanti ai institutiilor financiare internationale care asigura cofinantarea proiectelor (BEI,BERD si KFW), reprezentanti ai administratiei publice centrale implicate in derularea proiectelor, precum si beneficiarii proiectelor ISPA (primarii, consilii judetene si companii din domeniul serviciilor publice).

Sursa: , Ministerul Finantelor Publice, 14 decembrie 2005

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.