Seminar de prezentare “b2europe” la Iasi

Pe data de 16 decembrie, la ora 10:00, in Iasi, la sediul Euro Info Centre Nord- Est Romania, a avut loc un seminar cu tema “b2europe” organizat de catre Camera de Comert a Regiunii Unu Nord-Est Romania si Centrul Euro Info.

Pe lista de discutii a acestui seminar au fost incluse: o scurta prezentare a retelei “b2europe”, scopul si oferta acesteia pentru IMM-urile romanesti, o prezentare a Oficiului Teritorial Iasi a Agentiei Nationale a intreprinderilor Mici si Mijlocii si a unui program de finantare derulat de catre aceasta agentie. Totodata, la sfarsitul intalnirii a fost prezentat programul “Fermierul” derulat prin Directia de Agricultura si Dezvoltare Regionala, program ce va intra in functiune de la 1 ianuarie 2006.

Astfel, domnul Mihai Susanu, directorul Centrului Euro Info a prezentat publicului programul “b2europe”. Prin intermediul acestui program se urmareste stabilirea de legaturi intre retelele comunitare de sustinere a intreprinderilor si alte organizatii similare la nivel local si regional, ameliorarea difuzarii de informatii cu privire la procesul decizional european in vederea unei mai bune exploatari a expertizelor si oferirea unui model de sprijin direct si transparent intreprinderilor garantand clientilor un raspuns personalizat. B2europe favorizeaza colaborarea intre retelele comunitare de sustinere a intreprinderilor si a altor intermediari ai IMM-urilor si autoritatile politice la nivel local si regional. Totodata prin actiunile comune din b2europe se reduc costurile generale si serviciile vor fi de o calitate superioara.

In noiembrie 2005 a avut loc inaugurarea Oficiului Teritorial pentru intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie Iasi. “Rolul primordial al institutiei este acela de a veni in sprijinul dezvoltarii si sustinerii activitatilor intreprinderilor mici si mijlocii si cooperatiei din Iasi” a declarat pentru presa doamna Sorina Giosanu, directorul Oficiului Teritorial ANIMMC. in continuare, doamna Laura Craiciu, de la aceeasi institutie, a realizat o scurta prezentare a “Programului National Multianual pe perioada 2005-2008 pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale in randul femeilor manager din sectorul intreprinderilor mici si mijlocii”.

Obiectivul acestui program il constituie promovarea unui sistem formativ care sa faciliteze mobilitatea femeilor pe piata fortei de munca si dezvoltarea aptitudinilor atreprenoriale ale acestora in scopul implicarii lor in structuri economice private, in contextul problemelor legate de mentinerea echilibrului dintre obligatiile familiale si cele profesionale si a prejudecatilor existenta la nivel local.

Scopul programului “Fermierul” este infiintarea de noi activitati in spatiul rural prin atragere de fonduri pentru investitii, din credite pentru investitii si cofinantare Sapard. Astfel, creditele acordate de institutiile selectate beneficiarilor de credite nu pot depasi plafonul stabilit anual de Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale si pot fi utilizate pentru investitii in productia agricola vegetala si animala, inclusiv lucrari de constructie si amplasare a centrelor gospodaresti ale fermelor, depozite, alte obiective legate de specificul productiei agricole si investitii in utilaje si instalatii pentru transformarea prin diverse procedee a produselor agricole vegetale si animaliere plus investitii in domeniul serviciilor legate de productia agricola vegetala si animala – aprovizionarea, valorificarea produselor agricole si animaliere primare si/sau transformate, servicii fitosanitare si sanitare veterinare, asistenta tehnica si consultanta acordata fermierilor.

Sursa: , Reactia Finantare.ro, 16 decembrie 2005

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.