Consultant german pentru accesarea Fondurilor Structurale in municipiul Piatra Neamt

Primaria Piatra Neamt va participa alaturi de alte 10 orase la proiectul “Sprijin pentru orase”, initiat de programul european URBACT, impreuna cu Ministerul Integrarii Europene din Romania, in calitate de Autoritate Nationala. Dupa lansarea oficiala a proiectului, in luna martie, s-a trecut la faza operationala a proiectului care consta in punerea la dispozitie a unui expert european care va lucra cu autoritatile orasului, in definirea si realizarea strategiilor de dezvoltare urbana la diferite niveluri.

Pentru municipiul Piatra Neamt a fost ales ca punct de referinta in cadrul proiectului URBACT, reabilitarea zonei de nord-est a orasului, cartierul Darmanesti.

Pentru realizarea unei expertize profesioniste reprezentantii municipalitatii l-au ales ca expert pe Thomas Lenz.

Timp de o saptamana expertul german va avea intalniri de lucru cu reprezentantii municipalitatii implicati in proiect pentru a identifica principalele probleme care ar fi solutionate prin reabilitarea regiunii de nord-est a orasului. In ultimele trei zile ale vizitei se vor trage concluziile vizitei si se vor stabili urmatorii pasi ce trebuie urmati pentru obtinerea finantarii.

Comitetul de Monitorizare URBACT a aprobat, in cadrul proiectului “Sprijin pentru orase” – aferent actualei perioade de programare, primele aplicatii depuse de orasele din Romania: Odorheiu Secuiesc, Iasi, Sighisoara, Alba Iulia, Bucuresti, (sectorul 2), Timisoara, Piatra Neamt, Sacele, Brasov si Blaj.

Thomas Lenz lucreaza din anul 2000 ca expert pentru obtinerea fondurilor necesare reabilitarii urbane a zonei centrale a orasului Brandenburg.

In perioada 1994-2001 a avut rol in implementarea initiativelor URBACT, din partea Uniunii Europene, principalele atributii fiind realizarea programului, consultarea generala a publicului, intalniri cu diversele grupuri socio-profesionale implicate in program, realizarea bugetului.

Sursa: Financiarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.