Proiecte de 3 mililioane de euro pentru managementul integrat al deseurilor

Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor a lansat proiectul ISPA “Asistenta tehnica pentru pregatirea proiectelor din sectorul de deseuri”, care include pregatirea a 5 proiecte regionale de management integrat al deseurilor solide, in valoare de 3 mililioane de euro, in judetele Giurgiu, Maramures, Bistrita-Nasaud, Vrancea, Harghita si Covasna.

Obiectivul acestei asistente este de a pregati cele 5 investitii care vor fi finantate prin Fondul de Coeziune, inclusiv dosarele de licitatie aferente acestora. Proiectul ISPA are ca scop imbunatatirea infrastructurii de mediu in localitatile mentionate, in concordanta cu standardele europene si consolidarea capacitatii locale pentru dezvoltarea viitoarelor proiecte europene.

Attila Kordi, secretar de stat pentru Integrare Europeana, in cadrul Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor, a precizat ca cele 5 proiecte de asistenta tehnica reprezinta prima etapa in dezvoltarea proiectelor de investitii din aceste regiuni. Ele se vor continua din anul 2007 cu dezvoltarea proiectelor prin investitii finantate din Fondul de Coeziune, a caror valoare va fi de aproximativ 25 milioane de euro pentru fiecare proiect.

Judetele incluse in acest proiect vor fi printre primele din Romania care vor aborda sistemele de management al deseurilor solide, intr-o maniera integrata (pre-colectare, colectare selectiva, transport, depozitare, infiintarea facilitatilor de tratare si eliminare a deseurilor, inchiderea depozitelor neconforme), in conformitate cu cerintele Uniunii Europene.

Sursa: , Revista Capital online, 11 ianuarie 2005

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.