Cresterea gradului de absorbtie a fondurilor europene – prioritatea MIE

Anca Daniela Boagiu, ministrul integrarii europene, a avut o intrevedere cu Thore Hansen, adjunctul reprezentantului UNDP Romania (United Nations Development Programme) pentru a discuta metodele optime de imbunatatire a capacitatii de absorbtie a fondurilor structurale pe care tara noastra le va primi dupa aderare.

In cadrul intalnirii, ministrul integrarii europene a abordat principalele probleme cu care se confrunta autoritatile locale in accesarea fondurilor europene si a subliniat necesitatea unei str⮳e colaborari intre autoritatile care gestioneaza banii europeni si comunitatile locale, astfel incⴠacestea sa poata beneficia la maximum de sprijinul comunitar.

Reprezentantul UNDP Romania si-a exprimat dorinta de a colabora cu Ministrul Integrarii Europene in vederea cresterii capacitatii de absorbtie a fondurilor, colaborare care s-ar putea concretiza prin infiintarea unui centru pilot de asistenta tehnica in Regiunea de Dezvoltare Centru, care sa asigure expertiza necesara intocmirii proiectelor. Astfel, comunitatile locale ar putea fi incurajate sa realizeze proiecte viabile si sa se dezvolte folosind banii europeni.

“Comunitatile locale trebuie sa aiba o atitudine pro-activa, sa depuna toate eforturile pentru a initia si realiza proiecte viabile. La nivelul comunitatii se identifica cel mai bine nevoile de investitii si, in acelasi timp, tot aceasta este prima care culege roadele investitiilor. Cheia dezvoltarii sta in profesionalismul, puterea de mobilizare si perseverenta membrilor comunitatilor locale, atribute absolut necesare unui proiect reusit”, a declarat ministrul Anca Daniela BOAGIU in cadrul intrevederii.

Sursa: , Ministerul Integrarii Europene – Biroul de presa, 31 ianuarie 2006

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.