Proiecte pentru numai 14% din fonduri

Autoritatile locale din Romania nu au putut accesa decat 14% din banii alocati in acest an de Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile (MMDD) pentru proiecte de retele de apa si canalizare sau pentru managementul deseurilor.

Astfel, primarii si consilierii locali din Romania nu au putut cheltui decat 21 de milioane de lei pe proiecte de acest gen in acest an. Restul de bani care ar fi putut fi accesati pe astfel de proiecte de administratiile locale, peste 135 milioane de lei, au ramas necheltuiti.

Banii erau destinati pentru realizarea de retele de apa si canalizare, dar si pentru proiecte de management al deseurilor sau reabilitarea unor zone poluate istoric, precum Zlatna sau Copsa Mica. MMDD adauga ca suma totala pusa la dispozitie pentru acest gen de investitii a fost in acest an de 156 de milioane de lei. Lucrarile sunt importante atat pentru modernizarea comunitatilor locale, cat si pentru conformarea Romaniei cu directivele europene din domeniul gospodaririi apelor, domeniu in care, potrivit MMDD, Romania trebuie sa investeasca, in urmatorii zece ani, 18 milioane de euro.

Sursa: Gandul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.