Braila: MIE trebuie sa returneze banii alocati amenajarii parcului industrial

Ministerul Integrarii Europene trebuie sa returneze Uniunii Europene banii alocati pentru amenajarea Parcului Industrial Braila, avand in vedere ca perioada acordata acestui proiect a expirat fara ca lucrarile sa fie finalizate.

Proiectul privind realizarea parcului industrial de la Braila a fost castigat pe un program PHARE, in valoare de 6,9 milioane de euro, a carui perioada de finantare a expirat in noiembrie anul trecut, dupa ce s-au cheltuit 3,9 milioane de euro, fara ca lucrarile sa fie terminate.
Potrivit primarului municipiului, Constantin Cibu, MIE propus ca lucrarile la acest obiectiv sa fie preluate de primarie si realizate din fonduri locale, edilul sef sustinand ca municipalitatea nu are de unde asigura acesti bani.

“Primaria este de acord sa preia acest obiectiv, dar numai cu conditia ca banii sa fie asigurati de la Ministerul Integrarii. Decat sa returneze banii UE, mai bine sa-i dea Primariei Braila si sa se aleaga cu ceva de pe urma lor”, a declarat Cibu.

Proiectul PHARE vizeaza extinderea actualului parc industrial pe o suprafata de 6,1 ha de teren, urmarindu-se, astfel, asigurarea facilitatilor corespunzatoare atragerii de investitori interni si externi in Zona Libera a Brailei, acolo unde este situat. Zona Libera a Brailei, se afla la intersectia principalelor coridoare de transport ce leaga Marea Neagra de Europa de Vest.

In aceasta zona, trebuie ridicate o cladire administrativa de 1.900 mp, un pavilion expozitional de 1.100 mp si trei cladiri a cate 10.000 mp fiecare, pentru incubatoare de productie, facilitati de stocare, un centru logistic si sali de conferinte. De asemenea, proiectul include toate facilitatile legate de infrastructura, inclusiv drumuri de acces pe o lungime de trei km, pentru buna desfasurare a activitatilor de afaceri din parcul industrial.

Sursa: , Portalul National de Administratie Publica, 14 februarie 2006

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.