Ministerul Agriculturii demareaza sapte proiecte de formare profesionala

In prezent, Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, beneficiar al Masurii 4.1 “Imbunatatirea pregatirii profesionale” din cadrul Programului SAPARD, pregateste derularea a 7 proiecte de formare profesionala continua a adultilor, finantate integral din fondurile alocate acestei masuri.

Prin aceste proiecte se acorda sprijin financiar pentru pregatirea profesionala a fermierilor, actualizarea cunostintelor de specialitate prin metode si procedee moderne. Acestea sunt necesare pentru facilitarea integrarii sociale a indivizilor in concordanta cu necesitatile pietei muncii.

Domeniile vizate sunt managementul general al exploatatiei/societatii comerciale, productia vegetala si zootehnica, silvicultura, managementul prelucrarii si marketingul produselor agricole si piscicole, dezvoltarea si diversificarea activitatilor economice care sa genereze activitati multiple si venituri alternative, metode agricole de productie destinate sa protejeze mediul si sa mentina peisajul rural precum si managementul asociatiilor pentru valorificarea si marketingul produselor agricole, silvice si piscicole.

Proiectele de formare profesionala finantate prin Masura 4.1 vor asigura perfectionarea unor competente profesionale, in conformitate cu standardele ocupationale, recunoscute la nivel national si aprobate conform reglementarilor legale, precum si obtinerea de competente noi, impuse de cerintele comunitare in domeniu.

Cursurile organizate in cadrul celor 7 proiecte se vor adresa beneficiarilor de proiecte SAPARD, potentialilor beneficiari ai programului SAPARD care au proiecte depuse la Agentia SAPARD si asteapta avizarea lor, persoanelor fizice sau juridice care au proiecte SAPARD respinse, precum si altor categorii de persoane interesate sa acceseze astfel de proiecte.

Astfel, prin Masura 4.1 se va crea posibilitatea derularii unui program de pregatire profesionala divers, complet si valoros, altul decâ´ cel de pregatire profesionala desfasurat la nivel national, in cadrul caruia vor fi finantate diferite forme de pregatire teoretica si practica, in functie de domeniul si obiectivul formarii.

Sursa: , Biroul de Presa al MAPDR, 15 februarie 2006

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.