9,3 milioane lei – suplimentare a bugetului MAPDR

Bugetul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale va fi suplimentat cu suma de 9,3 milioane lei pentru decontarea studiilor de fezabilitate si a proiectelor tehnice pentru obiectivele de investitii din zonele afectate de inundatii, care vor fi finantate prin Programul SAPARD, conform unei Hotarari de Guvern.

Prin modificarile aduse Planului National pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, si aprobate la reuniunea Comitetului Structuri Agricole si Rurale de la Bruxelles, din 14 decembrie 2005, masura “Dezvoltarea si imbunatatirea infrastructurii rurale” din Programul SAPARD se aplica si proiectelor de constructii la infrastructura tehnico-edilitara afectata de inundatiile care au avut loc in anul 2005. De asemenea, se includ in aceeasi masura si lucrari pentru prevenirea si protectia impotriva inundatiilor.

Proiectele pentru lucrarile care se vor realiza in zonele afectate de inundatii urmeaza sa fie aprobate de Agentia SAPARD pana la data de 30 iunie 2006. Acest interval scurt de timp face necesara realizarea in regim de urgenta a reactualizarii si intocmirii documentatilor tenhnico-economice pentru lucrarile care trebuie executate.

Hotararea aprobata de Guvern in sedinta din 16 februarie prevede alocarea celor 9,3 milioane lei pentru elaborarea si actualizarea studiilor de fezabilitate pentru obiectivele de investitii in infrastructura tehnico-edilitara. Aceste studii vor fi elaborate de catre consiliile locale comunale sau asocierile cu statut juridic intre aceste consilii. De asemenea, in cadrul acestei sume Administratia Nationala a imbunatatirilor Funciare va elabora proiectele tehnice pentru prevenire si protectie impotriva inundatiilor.

Cheltuielile pentru elaborarea tuturor documentatiilor vor fi suportate de Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, in conformitate cu ordonanta Guvernului nr 12/2006 privind sustinerea finantarii documentatiilor tehnice pentru proiectele din cadrul masurii 2.1, Dezvoltarea si imbunatatirea infrastructurii rurale.

Suma de 9,3 milioane provine din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2006, si va fi alocata bugetului Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, la Capitolul 83.01, Agricultura, silvicultura, piscicultura si vanatoare.

Sursa: , Guvernul Romaniei – Biroul de presa, 19 februarie 2006

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.