Peste 20 de milioane de euro pentru cooperarea transfrontaliera Romania – Republica Moldova

Pana in anul 2007, Romania are alocat de la Uniunea Europeana in cadrul programului Phare CBC peste 20 de milioane de euro pentru proiecte de cooperare transfrontalira cu Republica Moldova, in cadrul Programului de Vecinatate.

Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontaliera Iasi este organismul care asigura implementarea corespunzatoare a programului din punct de vedere administrativ, tehnic si logistic.

Beneficiarii acestui program sunt: autoritati publice locale si regionale, organizatii non guvernamentale si non-profit, camere de comert, euroregiuni etc., din judetele Botosani, Iasi, Vaslui si Galati (zona eligibila din Romania) – iar din Republica Moldova, intreg teritoriul.

“Programul de Vecinatate comporta cateva caracteristici specifice. in primul rand proiectul trebuie construit in jurul ideii de parteneriat – astfel un solicitant din Romania pentru a depune un proiect trebuie sa aiba un partener din Republica Moldova. In al doilea rand Programul de Vecinatate este structurat pe 2 prioritati, Dezvoltare Economica si Sociala si Actiuni de tip om-la-om, prima prioritate avand 5 masuri – Protectia mediului si a naturii, Managementul teritoriului si al frontierei, Dezvoltare economica locala, Turism si Educatie si Servicii Sociale – iar a doua prioritate o singura masura Fondul Comun al Proiectelor Mici. Nu in ultimul rand asteptam proiecte cat mai multe si mai bune..”, a declarat Ion APOSTU, Director Executiv al Biroului Regional pentru Cooperare Transfronaliera Iasi.

Pentru mai multe informatii legate de Programul de Vecinatate va puteti adresa Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontaliera Iasi la sediul din Str, Stefan Cel Mare si Sfant nr.69 (in incinta Consiliului Judetean Iasi), tel/fax 0232/270646, email: [email protected].

Sursa: , Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontaliera Iasi, 16 martie 2006

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.