Motorina subventionata pentru lucrarile agricole

Producatorii agricoli vor primi sprijin financiar pentru achizitionarea motorinei necesare executarii lucrarilor de insamantare in primavara acestui an, conform Ordonantei de Urgenta adoptata ieri de Guvern.

“Am avut in vedere situatia insamantarilor de primavara. Lucrarile au intarziat din cauza inundatiilor si a temperaturilor scazute din aceasta iarna, fapt care ne-a determinat sa acordam acest sprijin pentru tarani. Interesul nostru este sa grabim procesul de infiintare a culturilor”, a afirmat ministrul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, Gheorghe Flutur.

Sprijinul consta in acordarea sumei de 7.000 de lei vechi/litrul de motorina pentru infiintarea culturilor de porumb pentru boabe, floarea soarelui, in pentru ulei, rapita, plante de nutret, precum si pentru culturile de soia, cartofi si legume de camp care nu beneficiaza de sprijin financiar acordat producatorilor din sectorul vegetal.

Suma acordata ca sprijin financiar inseamna 70% din valoarea accizei si aproximativ 21% din pretul motorinei, a precizat ministrul Flutur. El a adaugat ca va fi acordat sprijin pentru infiintarea culturilor pe o suprafata de 4,8 milioane teren arabil. Suma aferenta platii sprijinului financiar in acest an este de 160 milioane lei noi si se asigura de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale.

De acest sprijin vor beneficia producatorii agricoli inscrisi in Registrul agricol: proprietarii de terenuri agricole exploatate individual, societatile agricole si societatile comerciale cu profil agricol. arendasii care au incheiat contracte de arendare, institutele si statiunile de cercetare-dezvoltare, unitatile de cult.

Sursa: Redactia Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.