Fonduri europene de peste 630 milioane de euro in Muntenia

Regiunea Sud Muntenia va absorbi, prin intermediul Programului Operational Regional 2007-2013, fonduri in valoare de 631 milioane de euro.

Sumele alocate vor fi folosite pentru finantarea unor proiecte care vor determina dezvoltarea regionala si locala si anume pentru reabilitarea si modernizarea infrastructurii de transport, educationale si de sanatate, dar si pentru imbunatatirea mediului de afaceri, prin dezvoltarea structurilor de sprijinire a afacerilor (parcuri industriale, tehnologice, logistice sau de afaceri).

Prin intermediu acestor fonduri vor fi sprijinite initiativele intreprinzatorilor particulari, incercandu-se valorificarea potentialului turistic si cultural, prin sprijinirea dezvoltarii centrelor urbane cu potential de crestere economica.

Programul Operational Regional (POR) este finantat din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala si are ca obiectiv sprijinirea regiunilor ramase in urma din punct de vedere al dezvoltarii.

Pentru implementarea POR in Regiunea Sud Muntenia, in cadrul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Sud Muntenia a fost creata Directia Organism Intermediar, care va derula activitati de informare si sprijinire a solicitantilor si beneficiarilor de proiecte cu finantare europeana, de dezvoltare a portofoliului de proiecte la nivel regional, de evaluare si contractare a proiectelor, monitorizare si verificare a implementarii proiectelor finantate prin POR.

In total, Romania va primi, prin intermediul POR, 4,6 miliarde euro in perioada 2007 – 2013, reprezentand 19 la suta din totalul fondurilor structurale alocate Romaniei.

Sursa: SmartFinancial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.