Guvernul a aprobat un pachet de masuri privind sprijinirea unor comunitati locale

Sprijinul financiar acordat provine din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului pe anul 2006.

Executivul a suplimentat cu 12 milioane lei noi (120 miliarde lei vechi) bugetul local al municipiului Arad pentru realizarea unor obiective de investitii in zona Industriala Arad Sud (Zadareni). Suma provine din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului.

Zona Industriala Arad Sud Zadareni se intinde pe o suprafata de 110 ha, in sud-vestul municipiului Arad. Pentru a atrage investitii straine in zona, Primaria Arad intentioneaza sa asigure utilitatile necesare: retele de alimentare cu apa potabila, canalizare menajera inclusiv sub-traversarea râului Mures, retelele de gaze naturale de medie presiune, racord electric si iluminat public, drumuri si trotuare de acces, spatii verzi. Primaria Arad nu dispune de fondurile necesare pentru realizarea acestor investitii.

Guvernul a alocat 4,228 milioane lei noi (42,28 miliarde lei vechi), pentru bugetul local al municipiului Tulcea, in vederea finalizarii lucrarilor la obiectivul de investitii “Reabilitare retele alimentare cu apa municipiul Tulcea, etapa I, tronsonul I si II”. Obiectivul lucrarii este inlocuirea conductei de distributie a apei din municipiul Tulcea. Consiliul Local Tulcea nu dispune de fondurile necesare pentru continuarea lucrarilor.

Executivul a decis alocarea sumei de 1,4 milioane lei noi (14 miliarde lei vechi) pentru bugetul propriu al municipiului Caracal, pentru plata serviciilor publice prestate unitatilor scolare, medicale si de protectie sociala. Primaria nu dispune de fondurile necesare pentru acoperirea acestor cheltuieli, existând posibilitatea ca operatorul acestor servicii sa intrerupa furnizarea utilitatilor catre unitatile de invatamânt, medicale si de asistenta sociala din municipiu.

Sursa: Redactia Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.