Peste o suta de firme bihorene prezente la “Solutii pentru dezvoltarea IMM-urilor Bihor 2006”

Conferinta de solutii pentru dezvoltarea IMM-urilor, desfasurata pe 29 martie la Oradea a starnit interesul tuturor firmelor din judetul Bihor si a fost gazda pentru lansarea noului pachet de servicii destinat membrilor Federatiei Patronilor Bihor.

Cuvantul de deschidere a fost pronuntat de Ion Lucian, presedinte al Federatiei Patronilor din Bihor, de Albert Todor, subprefectul judetului, de Petru Filip, primar al municipiului Oradea, Gheorghe Tonţ reprezentant al Consiliului Judetean Bihor.

Invitat special al conferintei, Julien Lang de la compania de consultanta Storgefi Elvetia, a facut mai multe interventii pe tema managementului proiectelor europene.

Prima plenara a conferintei a avut ca tema “Solutii pentru eficientizarea afacerii, solutii de transmisii de date cablu/wireless, solutii de comunicatii, solutii internet, infrastructura pentru afaceri, solutii de gestiune a documentelor. Moderatorul plenarei a fost Gabriela Malcinschi, redactor sef la revista The Investor. In cadrul acestei plenare, Calin Cazan, seful departamentului suport tehnic de la Romtelecom a prezentat solutiile broadband pentru afaceri.

Radu Crahmaliuc, business development manager la Genesys a explicat audientei interesate ce beneficii pot aduce solutiile Citrix pentru IMM-uri. Viorica Ienachi, din partea companiei Siveco a prezentat Sivadoc, un sistem de gestiune a documentelor si a fluxurilor de lucru. Ioan Codrea, manager regional de Vanzari B2B la UPC-Astral a expus solutii de internet si telefonie pentru mediul de afaceri.

Gabriela Malcinschi a facut o pledoarie pentru adoptarea practicilor si implementarea solutiilor IT&C de gestionare a afacerilor de catre IMM-uri. In contextul integrarii, investitia in IT este o necesitate Fara solutii de gestionare a afacerii, performanta firmei nu atinge nivelele necesare in contextul competitiei europene. Mai ales ca, implementand aceste solutii, firma isi poate elibera competente pe care le poate folosi mai eficient in alte directii, poate face economii, iar acesti bani economisiti, pot servi la investitii pentru dezvoltare.

Plenara 2, destinata solutiilor financiare pentru dezvoltarea afacerii a fost moderata de Vasile Coman, redactor sef la Ghiseul Bancar, care a prezentat si tendintele in ofertele bancilor legate de produsele de creditare pentru IMM-uri. Septimiu Valasutean, de la OTP Bank a explicat celor prezenti in sala ca banca sa doreste sa imbunatateasca relatia cu IMM-urile si a expus solutiile pe care le ofera pentru acestea. Concentarea foarte mare pe acest domeniu este una din directiile de actiune ale bancii.

Daniela Niculescu, director IMM la FinansBank a prezentat viziunea bancii sale despre acest sector, axandu-si discursul pe parteneriatul dintre banca si antreprenor. Pentru a ilustra importanta pe care banca sa o acorda acestui sector, Daniela Niculescu a spus ca in fiecare agentie exista doua persoane care se ocupa exclusiv de IMM-uri.

Discutii interesante s-au creat intre firmele aflate in sala si reprezentantii IMM-urilor. Concluzia este ca IMM-urile trebuie sa rezolve dezvoltarea capacitatii antreprenoriale, inovarea si intelegerea principiilor de functionare a bancilor. Acestea incearca sa devina din ce in ce mai flexibile.

Radu Toma, regional manager CHF International a prezentat programele de creditare active in Bihor. Angela Coita, reprezentant al FNGC IMM a prezentat actiunile agentiei sale, in directia garantarii creditelor acordate pentru IMM-uri.

Cristian Ionescu, manager al Coface Romania a explicat cum se desfasoara activitatea de recuperare a creantelor si a prezentat asigurarile de credit comercial. La companiile mari, creantele neplatite se ridica la 23% din cifra de afaceri. Recuperarea are o rata mare de succes, iar in caz de nereusita, firma nu trebuie sa plateasca nimic.

Radu Ion, manager al BTL Design a prezentat apoi membrilor si nemembrilor Federatiei Patronale din Bihor prezenti in sala, noul pachet de servicii adresat membrilor federatiei inclus intr-o interfata online , realizata de catre agentia BTL Design. Interfata dispune de multe instrumente care ii pot ajuta pe membrii sa eficientizeze relatiile de afaceri, sa-si faca publice noutatile sau ofertele, sa gaseasca noi parteneri de afaceri in toata tara si in toate domeniile (www.fpb.ro).

Aceasta conferinta din judetul Bihor a marcat deschiderea unui program national de evenimente destinate IMM-urilor, care se va desfasura in opt judete: Bihor, Bacau, Neamt, Galati, Braila, Maramures, Arad, Vrancea.

www.finantare.ro a fost partener media al acestui eveniment.

Sursa: Redactia Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.