Calarasi: Opt proiecte pe mediu

Agentia pentru Dezvoltare Regionala a lansat luna trecuta licitatia deschisa pentru Schema de granturi pentru sprijinirea investitiilor sectorului public in sectoarele prioritare de mediu.

Au avut loc sesiuni de informare, iar potentialii solicitanti au avut la dispozitie aproximativ 2 luni pentru scrierea cererilor de finantare. Astfel ca pana la data de 15 august, termenul limita de primire a solicitarilor, Agentia pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Sud Muntenia a inregistrat 42 de cereri de finantare inaintate de aplicantii din regiunea noastra.

Proiectele depuse au fost din toate judetele regiunii, respectiv: Calarasi – 8 proiecte, Arges – 7 proiecte, Dambovita – 8 proiecte, Giurgiu – 2 proiecte, Ialomita – 5 proiecte, Prahova – 7 proiecte si Teleorman – 5 proiecte.

Evaluarea cererilor de finantare se va realiza la nivel regional.

Schema de granturi pentru sprijinirea investitiilor sectorului public in sectoarele prioritare de mediu, finantata in cadrul programului Phare 2005, are rolul de a contribui la dezvoltarea activitatilor de investitie de catre autoritatile publice cu responsabilitati in gestionarea deseurilor si gospodarirea apelor si a apelor uzate.

Bugetul total disponibil pentru aceasta licitatie este de 26,67 milioane de euro. Pentru Regiunea Sud Muntenia, suma alocata este de 3,334 milioane de euro, din care 2,5 milioane de euro din fonduri europene si 834 de mii de euro de la bugetul de stat.

Sursa: Observatorul de Calarasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.