36 % din prima transa a programului Fermierul pe 2006, consumata in doua saptamani

Bancile partenere ale Ministerului Agriculturii in Programul Fermierul au acordat deja scrisori de confort pentru 350 de miliarde de lei vechi, ceea ce reprezinta peste 36% din suma pe care au primit-o in urma participarii la licitatia tinuta in primul trimestru al acestui an.

Actualmente, Ministerul Agriculturii deruleaza Programul Fermierul prin 3 banci (CEC, BRD si Banca Comerciala Carpatica), care au castigat prin licitatie derularea unui fond de 950 miliarde lei vechi, aferent anului 2006. Primirea proiectelor pentru Programul Fermierul de catre aceste banci a inceput la sfarsitul lunii martie a.c. Actualmente, exista inca 350 de proiecte gata de depunere la bancile partenere ale MAPDR si 1.500 de proiecte in lucru, cu sprijinul Agentiei Nationale de Consultanta Agricola si a firmelor private de consultanta.

La sfarsitul lunii aprilie a.c., Ministerul Agriculturii va face a doua licitatie pentru 2006, la care se asteapta angajarea celorlalte fonduri destinate Programului Fermierul.

Reamintim ca, pentru cele 300 de miliarde lei vechi aferente Programului Fermierul in anul 2005, banca partenera a Ministerului Agriculturii a fost BCR, fondurile fiind deja consumate in cursul lunii martie a.c.

Sursa: Redactia Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.