Conferinta Parteneriat pentru Dezvoltare Rurala

Centrul de Asistenta Rurala, reprezentant al retelei nationale de organizatii neguvernamentale RuralNet, organizeaza in 27 Aprilie 2006 la Timisoara Conferinta Parteneriat pentru Dezvoltare Rurala.

Organizatorii si-au propus sa atinga aspecte esentiale in dezvoltarea unui parteneriat pentru dezvoltare rurala: dezvoltarea rurala din Romania (politici publice in curs de elaborare, identificarea situatiei spatiului rural, punerea bazei unei coalitii pentru armonizarea eforturilor sectorului civil si guvernamental pentru dezvoltarea mediului rural din Romania, etc.).

Romania se pregateste pentru a adera la Uniunea Europeana, iar mediul rural este un punct sensibil, ce atinge presupune corelarea si dezvoltarea armonioasa a mai multor aspecte, astfel incat sa atinga un nivel de dezvoltare comparabil cu cel al tarilor membre UE. In acest context se impune o viziune si o strategie comuna, un parteneriat viabil astfel incat sa armonizam directiile de dezvoltare care vizeaza mediul rural romanesc in perspectiva UE.

In dorinta de a acoperi o paleta institutionala cat mai ampla si pentru a asigura un nivel inalt de aplicabilitate efectiva a ideilor vehiculate in cadrul conferintei, participantii la eveniment sunt reprezentanti ai institutiilor publice si reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale implicate direct sau conex in dezvoltarea rurala.

Informatii suplimentare: www.rural-center.org sau email: [email protected].

Sursa: Redactia Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.