Agentii economici ieseni sar la gatul BCR

Anul trecut, 15 firme au primit unda verde de creditare din partea Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca, dar dosarele au fost respinse de catre BCR .

Creditele oferite de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, prin intermediul Bancii Comerciale Romane, continua sa fie subiectul unui mare scandal. Cei nemultumiti acum de modul de creditare sunt agentii economici care au solicitat imprumuturi in 2005, dar nu au primit avizul favorabil al bancii.

Cu toate ca dosarele inaintate au fost aprobate de catre Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca, BCR a reanalizat cazurile, declarand nerentabile 15 dintre firmele solicitante. Astfel, societatile comerciale Radu SRL, Livia Siluet SRL, Viforul SRL, Petro Magico SRL, Siraj AD Impex SRL, Romedil SRL, Cocret BG SRL,Conf Dany SRL, Uniconstruct SRL, Magnus Plus SRL, Laura SRL, Valindana SRL, Ram Forest SRL, Mili Moto SRL si MK Lider SRL au fost respinse din cursa pentru creditare.

In schimb, de banii pusi la bataie de Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca au beneficiat 20 de unitati comerciale iesene. Pentru ca au angajat 140 de someri, unitatilor comerciale li s-a permis contractarea unor credite in valoare totala de 25,8 miliarde de lei, cu toate ca pe site-ul Ministerului de Finante, figureaza cu datorii de zeci de miliarde la bugetul consolidat al statului si la fondul contributiilor sociale.

In ciuda acestui lucru, au primit imprumuturi, din partea ANOFM si a Bancii Comerciale Romane, unitati comerciale precum Relians Corp SRL (firma de consultanta), Zeppelin Group SRL, Unicorp Design SRL, Log Soft SRL, Grup Constructii Est SA sau SKD Trade SRL.

Sursa: Flacara Iasi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.