Probleme la Fondul de Mediu

De doi ani de zile, Ministerul Mediului se joaca de-a “uite postul, nu e postul” cu fostul director general al Fondului pentru Mediu. Juristii ministrului Sulfina Barbu apara o decizie ilegala de pe vream guvernarii PSD si isi pun ambitia cu o hotarare irevocabila a Curtii de Apel Bucuresti.

Dl. Gheorghe Ionel a fost directorul general al Administratiei Fondului pentru Mediu, o institutie facuta la cererea UE ca sa ia bani de la poluatori si sa finanteze proiecte de protectie a mediului. In vara anului 2004, fostul ministru al Ministerului Mediului, dna Speranta Ianculescu, l-a destituit pentru management defectuos. Se pare ca motivatia destituirii a fost insa dorinta guvernantilor de a cheltui sumele de bani stranse altfel decat era decis sa o faca directorul general.

Gheorghe Ionel a atacat decizia in justitie, astfel ca pe data de 28 ianuarie 2005, Curtea de Apel Bucuresti a anulat ordinul de destituire si a cerut Ministerului Mediului sa-l reintegreze in functia de director general al Administratiei Fondului pentru Mediu.

Insa, odata cu schimbarea guvernului in urma alegerilor generale din 2005, Fondul de Mediu a fost reorganizat, el fiind condus de un presedinte, numit de primul-ministru, iar functia de director-general, desfiintata. In functia de presedinte a Fondului a fost numit ing. Mihai Toti, care este membru PNL din 1990, si a fost coleg la Primaria Capitalei cu Sulfina Barbu, actualul ministru al Mediului.

Pentru a linisti apele, juristii ministerului si Fondului pentru Mediu au creat Directia General-Administrativa in cadrul Administratiei Fondului pentru Mediu si l-au reintegrat pe Gheorghe Ionel in functia de director general. Fostul director insa nu a acceptat numirea si a depus plangere penala pentru neaducerea la indeplinire a unei hotarari judecatoresti. Cel mai probabil, justitia ii va da din nou dreptate si Ministerul Mediului va plati din banul public prejudiciile cauzate fostului director general.

Sursa: Academia Catavencu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.