ANIMMC a anuntat ca inca trei programe de finantare si-au epuizat bugetele

Bugetele alocate “Programului national multianual pe perioada 2006-2009 de sprijinire a intreprinderilor mici si mijlocii in dezvoltarea exportului, Programului national pentru informarea si educarea comerciantilor si Programului national multianual pe perioada 2006-2009 pentru sustinerea accesului microintreprinderilor si a intreprinderilor mici la servicii de instruire si consultanta” au fost epuizate.

In data de 25 aprilie a.c. bugetul alocat Programului national multianual pe perioada 2006-2009 de sprijinire a intreprinderilor mici si mijlocii in dezvoltarea exportului a fost epuizat, pana la aceasta data fiind depuse un numar de 437 de cereri de acord de principiu pentru finantare.

Conform prevederilor de la punctul 6.4. al Procedurii de implementare a Programului, de la data anuntarii epuizarii bugetului alocat pentru anul bugetar in curs, nu se mai inregistreaza Cereri-tip de Acord de Principiu pentru finantare.

In data de 27 aprilie 2006, bugetul alocat Programului national pentru informarea si educarea comerciantilor de 1,18 milioane RON, s-a finalizat. Pana la data mentionata, au fost depuse un numar de 680 de solicitari, fiind realizate un numar de 90 notificari; celelalte solicitari au fost inscrise pe o lista de asteptare. Potrivit termenelor prevazute in procedura de implementare a Programului, urmeaza sa fie depuse dosarele pentru eliberarea valorii alocatiei financiare nerambursabile oferita beneficiarilor selectati. Pentru fiecare solicitant sumele ce vor fi acordate reprezinta echivalentul a 90% din valoarea cheltuielilor eligibile efectuate (exclusiv TVA), dar fara sa depaseasca plafoanele maxime in limita sumei prevazute in Anexa 1 la procedura.

In data de 25 aprilie a.c. bugetul alocat Programului national multianual pe perioada 2006-2009 pentru sustinerea accesului microintreprinderilor si a intreprinderilor mici la servicii de instruire si consultanta a fost epuizat, pana la aceasta data fiind depuse un numar de 480 de cereri de acord de principiu pentru finantare.

Conform prevederilor de la punctul 6.4. al Procedurii de implementare a Programului, de la data anuntarii epuizarii bugetului alocat pentru anul bugetar in curs, nu se mai inregistreaza Cereri-tip de Acord de Principiu pentru finantare.

Sursa: Redactia Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.