Salonul National de Agricultura si Industrie Alimentara

Cea de-a patra editie a Salonului National de Agricultura si Industrie Alimentara si a festivalului vinului “VinAria Fest” a fost inaugurata ieri, pe esplanada din fata Teatrului Luceafarul din Iasi.

Evenimentul se va desfasura in perioada 4-7 mai si este structurat pe sase sectiuni: Agricola, Aliment, Poale’n Brau, Gastronomica, Consult si Gradina. Astfel, in cladirea Teatrului Luceafarul, dar si pe esplanada din fata teatrului, si-au organizat standuri de prezentare cu vanzare firme care comercializeaza produse de panificatie, vinuri, seminte selectionate, dar si tractoare, combine si alte utilaje agricole de import.

In cuvantul de deschidere al evenimentului, Ion Arustei, directorul executiv la Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Iasi, a declarat ca la editia de anul acesta a festivalului participa peste 40 de firme si organizatii atat din Romania, cat si din strainatate. “Putem spune ca anul acesta Salonul de Agricultura si Industrie Alimentara a capatat o tenta internationala, deoarece evenimentul se bucura de participarea unor firme din Republica Moldova, Scotia si Germania. Speram ca anul viitor sa vorbim despre un salon european”, a declarat Ion Arustei. Atat Eugen ticau, directorul Centrului Regional de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, cat si Constantin Chirila, directorul Oficiului Judetean de Consultanta Agricola (OJCA) Iasi, au invitat producatorii agricoli, potentialii beneficiari ai fondurilor europene pentru dezvoltarea rurala, sa acceseze aceste programe cu sprijinul specialistilor.

La acest festival vor participa cu standuri de prezentare DADR, Oficiul Judetean de Consultanta Agricola si Universitatea de stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV).

Sursa: Ziua de Iasi online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.