Ministrul Dan Motreanu a solicitat suplimentarea fondurilor pentru programul Fermierul

La propunerea ministrului Dan Motreanu, Ministerul Agriculturii Padurilor si Dezvoltarii Rurale a organizat o intalnire de lucru cu reprezentantii bancilor cu care ministerul are incheiate conventii de lucru in cadrul programului “Fermierul”, respectiv BRD, BCR, BCC si CEC.

Dupa ce BRD, BCR, BCC si CEC vor prezenta aceasta situatie, MAPDR va dispune masurile legale pentru suplimentarea plafoanelor din conventiile incheiate cu respectivele banci pentru anul 2006.

In cadrul intalnirii s-a analizat situatia proiectelor contractate de catre fermieri prin programul SAPARD pentru care bancile mai sus-mentionate nu dispun de plafoane de creditare pentru programul “Fermierul”. La propunerea ministrului Dan Motreanu, s-a convenit ca pana vineri, 30 martie 2007, BRD, BCR, BCC si CEC sa prezinte MAPDR o situatie privind necesarul de fonduri pentru programul “Fermierul”.

Programul “Fermierul” isi propune sa transforme un numar cat mai mare de gospodarii aflate in zona agriculturii de subzistenta, in ferme familiale cu caracter comercial. Programul mai are in vedere si masuri destinate imbunatatirii si modernizarii unitatilor agricole.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.