Romania a incheiat cu Banca Mondiala un imprumut pentru sustinerea incluziunii sociale

Ministrul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, Gheorghe Barbu, a incheiat, la Washington, un acord de imprumut cu Banca Mondiala, in valoare de aproape 60 de milioane de dolari, pentru proiecte de incluziune sociala.

“Imprumutul rezolva o parte din programul de guvernare si angajamentele pe care noi le-am luat fata de Uniunea Europeana, prin memorandumul de incluziune sociala cu Comisia Europeana, la care ne-am angajat la cresterea gradului de incluziune sociala, in primul rand pentru grupurile vulnerabile din Romania”, a declarat ministrul Muncii, Gheorghe Barbu, vineri, pentru Radio Romania Actualitati. Imprumutul de la Banca Mondiala acopera 58,8 milioane de dolari, din valoarea totala a proiectului, de 74,2 milioane de dolari.

Proiectul se adreseaza cu prioritate comunitatii rromilor din Romania, in vederea imbunatatirii conditiilor de viata ale acestora. Urmeaza proiecte pentru persoane cu dizabilitati, in special pentru cele institutionalizate, proiecte pentru copiii care ies din caminele de copii.

“Pentru acestia, finantam un numar de centre, mancare, le oferim conditii de locuit pentru o perioada de trei ani, precum si consultanta in gasirea unui loc de munca”, a mai explicat ministrul.
Memorandumul comun in domeniul incluziunii sociale a fost elaborat de Guvernul Romaniei si Directia Generala Ocupare si Afaceri Sociale a Comisiei Europene. Documentul pregateste participarea Romaniei, dupa aderare, la metoda deschisa de coordonare in domeniul incluziunii sociale. Procesul de incluziune sociala are in vedere eradicarea saraciei in Europa pana in 2010.

Sursa: INGfn Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.