9 mai Ziua Europei este celebrata prin noua identitate Internet a institutiilor europene

Din 9 mai 2006, Ziua Europei, siturile Internet ale institutiilor europene vor opera in domeniul de nivel inalt .eu. Aceasta inseamna ca pot utiliza de acum acest domeniu pentru a-si proiecta propria lor identitate in Internet, asa cum cetatenii europeni au deja posibilitatea sa o faca din 7 aprilie 2006. Adresele Internet ale institutiilor europene isi vor schimba sufixul in .eu din 9 mai 2006.

Margot Wallström, vicepresedinte ale Comisiei Europene, Responsabil cu relatiile institutionale si Strategia de comunicare, a declarat: Noua identitate Internet a institutiilor Uniunii Europene este simbolica. Uniunea Europeana ar trebui sa se concentreze mai putin pe “.institutii” si mai mult pe “.europeni”. Domeniul Internet .eu va face Uniunea Europeana mai vizibila in Internet, ca si pentru cetatenii sai.”

EUROPA.eu va deveni “marca” unica Internet si singurul punct de acces la toate institutiile si agentiile Uniunii Europene. Toate institutiile si agentiile Uniunii Europene isi vor schimba adresa Internet si adresele lor vor deveni parte a familiei “europa.eu”. Adresele curente “eu.int” ale institutiilor europene vor continua sa fie accesibile pentru o perioada de tranzitie de cel putin un an.

O lista cu noil adrese web ale institutiilor europene este disponibila dand click pe urmatorul link:Noua identitate Internet a institutiilor europene

Sursa: Redactia Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.